Forum Software Update

Talk about musical instrument construction, setup and repair.

Moderators: kiwigeo, Jeremy D

Post Reply
User avatar
Bob Connor
Admin
Posts: 3172
Joined: Mon Jul 09, 2007 9:43 pm
Location: Geelong, Australia
Contact:

Forum Software Update

Post by Bob Connor » Sat May 20, 2017 10:06 am

Hi Folks

I've updated the forum software this morning so a few things might appear a little different but at first glance it looks much the same.

If you find something isn't working post it here and I'll see if I can fix it.

You'll notice that I've removed most of the vendor forums. A lot lot of them hadn't been used for 3 or 4 years and the cobwebs were increasing.

There is still a page which has a list of all of our preferred suppliers.

Regards
Bob, Geelong
_______________________________________

Mainwaring and Connor Guitars

User avatar
Mark McLean
Blackwood
Posts: 682
Joined: Thu Apr 10, 2008 2:03 pm
Location: Sydney

Re: Forum Software Update

Post by Mark McLean » Sat May 20, 2017 10:35 am

Thanks Bob. We are all massively indebted to you for your ongoing stewardship of the ANZLF. It is such a part of my daily life, I don't know what I would do without it? I would need to take up crocheting or something to fill in all of that extra time.

A couple of things that I immediately notice:
In most views the drop-down menus seem to be open all the time, and cover the page below until you click on them - then they close. Can they instead be set closed, and click to open?

Wow - red buttons on the drafting page! That's different.

And the clock seems to be set an hour ahead - the posting times are wrong

I think it is a good idea to have cleared away some of the neglected corners of the site.

Keep up the great work, and don't forget to shout out to us if you need a hand or a kick-in to cover costs.

cheers
Mark

User avatar
Bob Connor
Admin
Posts: 3172
Joined: Mon Jul 09, 2007 9:43 pm
Location: Geelong, Australia
Contact:

Re: Forum Software Update

Post by Bob Connor » Sat May 20, 2017 10:38 am

Hi Mark

I had the drop down menus as well the first time I logged on.

Clearing the browser history, then log out then log in again seemed to fix it.

My clock is OK. Check the settings in your profile.

Regards
Bob, Geelong
_______________________________________

Mainwaring and Connor Guitars

Bruce McC
Blackwood
Posts: 337
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:29 pm
Location: Canberra ACT Australia

Re: Forum Software Update

Post by Bruce McC » Sat May 20, 2017 10:41 am

Hi Bob

Thank you for maintaining this forum. One small issue, when I open my
private messages Inbox the page is filled with the unread post icon overlaying
the text.

Cheers
Bruce
Bruce Mc.

User avatar
Bob Connor
Admin
Posts: 3172
Joined: Mon Jul 09, 2007 9:43 pm
Location: Geelong, Australia
Contact:

Re: Forum Software Update

Post by Bob Connor » Sat May 20, 2017 10:44 am

Hi Bruce

Try clearing the browser history, then log out then log in again.

Regards
Bob, Geelong
_______________________________________

Mainwaring and Connor Guitars

Bruce McC
Blackwood
Posts: 337
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:29 pm
Location: Canberra ACT Australia

Re: Forum Software Update

Post by Bruce McC » Sat May 20, 2017 10:54 am

Hi Bob

You're a legend Bob, your directions worked for me.

Cheers
Bruce
Bruce Mc.

User avatar
Mark McLean
Blackwood
Posts: 682
Joined: Thu Apr 10, 2008 2:03 pm
Location: Sydney

Re: Forum Software Update

Post by Mark McLean » Sat May 20, 2017 11:15 am

Yep - clearing the browser history fixed those quibbles for me. It also corrected the posting times (maybe it was a setting hanging over from daylight savings).

All good. Now, back to the workshop. Too wet in Sydney to do the bracing that I wanted to do this weekend, but I am sure there is some other thing to do. Maybe it's time for some tidying up around here?
shop pic2.jpg
shop pic2.jpg (133.72 KiB) Viewed 4291 times
shop pic1.jpg
shop pic1.jpg (107.11 KiB) Viewed 4291 times

User avatar
kiwigeo
Admin
Posts: 9535
Joined: Sat Sep 29, 2007 5:57 pm
Location: Adelaide, Sth Australia

Re: Forum Software Update

Post by kiwigeo » Sat May 20, 2017 12:12 pm

Mark McLean wrote:
Sat May 20, 2017 11:15 am
Yep - clearing the browser history fixed those quibbles for me. It also corrected the posting times (maybe it was a setting hanging over from daylight savings).

All good. Now, back to the workshop. Too wet in Sydney to do the bracing that I wanted to do this weekend, but I am sure there is some other thing to do. Maybe it's time for some tidying up around here?
shop pic2.jpg
shop pic1.jpg
Nice shop Mark.....but it doesnt need tidying up :)
Martin

User avatar
56nortondomy
Blackwood
Posts: 471
Joined: Sat Jan 14, 2012 11:56 pm
Location: Melbourne western suburbs

Re: Forum Software Update

Post by 56nortondomy » Sat May 20, 2017 4:29 pm

Like the other guys said Bob, thanks. I'm having the same problems as Mark and Bruce and have tried what you suggested but it's not working, any other ideas? Thanks Wayne

User avatar
Bob Connor
Admin
Posts: 3172
Joined: Mon Jul 09, 2007 9:43 pm
Location: Geelong, Australia
Contact:

Re: Forum Software Update

Post by Bob Connor » Sat May 20, 2017 5:06 pm

Hi Wayne

What browser are you using?

Regards
Bob, Geelong
_______________________________________

Mainwaring and Connor Guitars

User avatar
rocket
Blackwood
Posts: 1077
Joined: Thu Apr 30, 2009 8:43 pm
Location: melbourne,, outer east
Contact:

Re: Forum Software Update

Post by rocket » Sat May 20, 2017 5:52 pm

Thanks Bob, ya blood's worth bottling
Cheers
Rod.
Like I said before the crash, " Hit the bloody thing, it won't hit ya back

www.octiganguitars.com

User avatar
56nortondomy
Blackwood
Posts: 471
Joined: Sat Jan 14, 2012 11:56 pm
Location: Melbourne western suburbs

Re: Forum Software Update

Post by 56nortondomy » Sat May 20, 2017 5:56 pm

IE Bob. I tried Google chrome and it's fine on that. Wayne

User avatar
Allen
Blackwood
Posts: 5067
Joined: Thu Oct 11, 2007 5:39 pm
Location: Cairns, Australia
Contact:

Re: Forum Software Update

Post by Allen » Sun May 21, 2017 7:00 am

I'm on OSX with Safari and clearing the history fixed everything it seems.
Allen R. McFarlen
https://www.brguitars.com
Facebook
Cairns, Australia

User avatar
kiwigeo
Admin
Posts: 9535
Joined: Sat Sep 29, 2007 5:57 pm
Location: Adelaide, Sth Australia

Re: Forum Software Update

Post by kiwigeo » Sun May 21, 2017 10:28 am

Allen wrote:
Sun May 21, 2017 7:00 am
I'm on OSX with Safari and clearing the history fixed everything it seems.
Im on Safari/OSX.....didnt have to do anything....refreshed page and the menus disappeared and everything has been fine since then.
Martin

Craig Bumgarner
Blackwood
Posts: 181
Joined: Thu Apr 11, 2013 10:28 pm
Location: Drayden, MD, USA

Re: Forum Software Update

Post by Craig Bumgarner » Tue May 23, 2017 6:49 am

I got rid of the drop down (up?) menus by logging out, logging in and then forcing a new load of the page with the shift key and clicking the reload icon (Chrome). I think the shift key works that way in other browsers, Mozilla for sure. Clearing history would do the same thing, but gets rid of a lot of website addresses I personally find handy to have them pop up with just a couple letters in the search box/

Thanks for everything you do Bob, the forum looks better than ever!
Craig Bumgarner

Bumgarner Guitar Blog

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests